Nu besteld, straks eten

De Cafetaria van het Noorden

Je kunt er niet omheen, je komt er langs

Fresh Fruit Express

Veelgestelde vragen over onze diepvries fruitmixen

Helaas worden veel smoothies met toegevoegde suiker of honing bereidt. Suiker is een van de grootste boosdoeners van diverse welvaartsziektes. Vraagt u daarom bij uw smoothie bestelling om geen suiker toe te voegen of bestel gewoon een Fresh Fruit Express smoothie (waar immers geen toevoegde suiker inzit). Door gebruik te maken van diepvries fruit van superieure smaak en kwaliteit, behouden de Fresh Fruit Express smoothies een optimale smaak zonder toegevoegde suiker of honing. Zoeken naar de ultieme kwaliteit fruit: daar zijn wij dagelijks mee bezig.

Elk type fruit bevat natuurlijke fruitsuikers. Echter omdat groente en fruit zoveel noodzakelijke bouwstenen bevat voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon, zijn fruitsuikers algemeen geaccepteerd. Smoothies krijgen vaak het etiket “caloriebommen” opgeplakt. Helaas zijn er aanbieders die dit etiket inderdaad verdienen met name door de toegevoegde suikers en andere ingrediënten. De Fresh Fruit Express smoothies bevatten inclusief basis sap slechts tussen de 160 en 210 kcal en onze Veggie smoothies bevatten tussen de 140 en 160 kcal. Dat is dus relatief weinig. U heeft daarmee immers wel 75% van u dagelijkse behoefte aan fruit of groente ingevuld.

Smoothies worden met verschillende vloeistoffen bereid. Een smoothie met water bereid bijvoorbeeld, bevat minder calorieën dan met een fruitsap, maar u doet daarmee wel een enorme concessie aan de smaak. Omdat aan de fruitsappen in de markt vaak suikers zijn toegevoegd heeft Fresh Fruit Express een eigen smoothie basissap ontwikkeld op basis van appelsap en mango puree, zonder toegevoegde suiker. Er zit natuurlijk wel suiker in de mangopuree en de appelsap van nature en dat vindt je ook op de voedingswaarde-declaratie. Onze Fresh Fruit Express smoothie basissap bevat alleen appelsap en mango puree en is van 100% fruit. Geen toevoegingen dus, maar wel een optimale smaak. Lekker en gezond daar staan wij voor.

Er zit natuurlijk wel degelijk verschil in kwaliteit in fruit. Zo zijn er bijvoorbeeld 1200 soorten bosbessen, waarvan er natuurlijk maar 1 het beste kan smaken. Het verschil in kwaliteit ontstaat verder bijvoorbeeld door de manier van rijpen van het fruit, de frequentie van het oogsten, de snelheid van het invriezen etc. Wij zijn al jaren bezig om voor u de best smakende diepvries fruitvariëteiten te selecteren en deze jaar na jaar te optimaliseren. We werken met zorgvuldig geselecteerde plantages en variëteiten in onder andere Marokko, Costa Rica, Peru, Ecuador, Servië en Zuid-Afrika. Vaak oogsten we meerdere keren per jaar voor een nog betere kwaliteit. Niet prijs maar altijd de optimale kwaliteit is ons uitgangspunt.

Een veelgehoorde opmerking is dat vriesvers niet hetzelfde als vers is. Vers wordt meestal als “beter” gekwalificeerd. Wist u echter dat een zogenaamde verse banaan, groen wordt geplukt in Ecuador en daarna twee weken op de boot wordt begast om de banaan te laten rijpen op een onnatuurlijke manier. Daarom zit er vaak weinig smaak aan zo’n verse banaan. Ook gaan er veel vitamines verloren.
Fresh Fruit Express plukt de banaan op het meest optimale (smaak) moment van de boom . Vervolgens wordt de banaan binnen 24 uur gesneden en ingevroren door middel van een shock freezer (instant quick frozen). Daarmee heeft u de perfecte en vooral 100% natuurlijke oplossing qua smaak en bereiding en gaan de vitamines niet verloren.

Uit cijfers van de jaarlijks terugkerende Gezondheidsenquête van het CBS en het RIVM, blijkt dat Nederland te weinig groente, fruit en vis eet. Slechts ongeveer een kwart van de bevolking haalt de gestelde normen in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Een van de oorzaken van onvoldoende fruit en consumptie is gebrek aan tijd om het klaar te maken, hoge kosten en vooral kinderen vinden groente en fruit vaak gewoon niet lekker. Met Fresh Fruit Express groente en fruit smoothies krijgt u op een snelle en eenvoudige manier 75% van u benodigde groente of fruit binnen. Zelfs kinderen gaan groenten en fruit lekker vinden.

Contactgegevens

Hoofdstraat 101
9982 AC Uithuizermeeden
Telefoon: 0595-852132
Website: cafetaria-coralie.nl
E-mail: info@cafetaria-coralie.nl
KVK nr: 65993292

Social Media

Volg ons op Social Media
en mis geen enkele actie

Nu besteld, straks eten

De Cafetaria van het Noorden

Je kunt er niet omheen, je komt er langs

error: Content is protected !!