Cafetaria Coralie presenteert expositie van kunstenaar José Bakker

Cafetaria Coralie in Uithuizermeeden nu ook Galerie spons van kunstenaar Jose Bakker

Al in de jongere jaren hield José zich bezig met tekenen. Het ging haar goed af en het werd haar grootste passie. Na de standaard scholen te hebben afgerond is José begonnen aan het Cibap te Zwolle om daarna door te kunnen stromen naar academie Minerva te Groningen. Na een aantal moeilijke periodes in haar leven heeft ze een ander pad gekozen en is van school af gegaan.

Na een rust periode ontwikkelde José weer een liefde voor tekenen en schilderen en is weer vol aan de slag gegaan. De ontdekking hoe de wereld en het leven in elkaar stak creëerde veel inspiratie. De rust van het Groninger platteland deed haar goed. Mooie beelden bleven in het hoofd zitten wat leidde tot interessante teken en schilderwerken.

Na vele positieve reacties besloot José om haar werken te publiceren op het internet en maakte een online galerie. Dit liep heel goed en er volgden meer reacties. In 2009 werd José voor het eerst gevraagd om een expositie te verzorgen In het Accare gebouw ( nr. 29 ) op het terrein van UMCG Groningen. Na de succesvolle expositie bij het UMCG volgden er meer waaronder in de openbare bibliotheek in Winsum en studio Colore te Groningen. Intussen zag het tijdschrift Foolcolor van Lentis licht in de werken van José waardoor ze een vaste rubriek kreeg in het blad. Om de 2 maand was en is er nog steeds een kunstwerk in het tijdschrift te van José bewonderen. Naast het tekenen en schilderen ontwikkelde José interesse voor keramiek en besloot hiermee aan de slag te gaan. Een nieuwe uitdaging. Na de basis technieken zich te hebben aangeleerd kon het professioneel kleien beginnen. In 2011 is Jose aan het werk gegaan in het atelier van Marjan schaap. Hier kon ze verder ontwikkelen en meer technieken bijleren.

Jose Bakker

José Bakker

Tegenwoordig is José wonend in Groningen en creëert hier in haar atelier haar teken en schilderwerken. Ze hoop zich nog verder te ontwikkelen en wil zich verder te specialiseren in Oost-Indische inkt pentekeningen.

 

 

 

Bron tekst: Website van José Bakker

Tags: , , ,

Facebook Comments:

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

    Translate from:

    Translate to:

Slideshow

Contact

logo cafetaria coralie

Uithuizermeeden:
Hoofdstraat 101
9982 AC Uithuizermeeden
Telefoon: 0595-852132
KVK nr: 65993292

Website:
www.cafetaria-coralie.nl
www.cafetaria-coralie.com
E-mail: cor@cafetaria-coralie.nl