Cafetaria Coralie genomineerd voor de Leukste Snackbar

Cafetaria Coralie genomineerd voor de Leukste Snackbar

Cafetaria Coralie winnaar leukste snackbar 2014 gemeente Eemsmond!!

Cafetaria Coralie Winnaarsuiting Snackbar gemeente Eemsmond

 

1.

Cafetaria Coralie uit Roodeschool 

Cijfer 8,97

Stemmen 65

2.

Cafetaria Coralie uit Uithuizermeeden

Cijfer 9,45

Stemmen 14

De Verkiezing van De Leukste Snackbar draait volledig om de ervaringen van de gasten van de snackbars. Snackbarbezoekers kunnen hun oordeel geven door te stemmen bij de Verkiezing van de Leukste Snackbar van de gemeente Eemsmond

Nationaal MS Fonds 

De partners van de verkiezing doneren voor iedere stem waarbij toestemming wordt gegeven om nieuwsbrieven van partners te ontvangen en voor iedere stem die per SMS wordt uitgebracht € 0,05 aan het Nationaal MS Fonds.

Dit goede doel is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben deze ziekte. De organisatie is actief op de gebieden voorlichting, coaching en onderzoek en bundelt zo de krachten in de strijd tegen MS

Het verhaal van Anne uit Uithuizermeeden.

Anne en cafetaria CoralieIk ben Anne en bij mij is in 1998 de diagnose multiple sclerose (MS) gesteld. Dit is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen spierziekte maar een zenuwaandoening. Er lopen vanuit je hersenen vele zenuwbanen naar je armen en benen enz. welke je lichaam laten functioneren, zoals lopen en iets oppakken zoals een kopje of een mes vastpakken enz., enz. Die zenuwbanen worden beschermt door een myelinelaag  om zo dus te zorgen dat al die opdrachten uit je hersenen goed naar de desbetreffende ledematen gaan.

Bij MS ontstaan er ontstekingen op de myelinelaag waardoor een signaal vanuit de hersenen niet meer, of gestoord overkomen bij je arm of been of hand of voet. Deze ontstekingen kunnen zich op vele verschillende plekken openbaren en dus is geen MS patiënt gelijk. De een kan last hebben van aangezichtspijnen en slecht zien e.d., terwijl een ander loopproblemen krijgt. Die ontstekingen spelen soms erg op en soms zijn ze rustig, dit is de reden dat een MS patiënt per dag verschillend kan zijn.  Dus één dag kan je afhankelijk zijn van een rollator en een andere dag loop je zonder steun. Wel is het zo dat je op termijn steeds verder achteruitgaat. Dat is ook het moeilijkste van die ziekte, om maar steeds afscheid  te moeten nemen van functies die zo vanzelfsprekend zijn, zoals bijv. brood smeren en opeens kan je een mes niet meer vasthouden. Net zo als lopen, eerst met een kruk, daarna met een rollator en uiteindelijk niet meer lopen en veroordeeld tot een rolstoel.

Zoals voor iedere ziekte zijn er stichtingen e.d. en voor MS is dat Het Nationaal MS-fonds. Deze stichting ondersteunt mensen met MS bij hun vele vragen en ze brengt informatieboekjes uit met name ook voor kinderen, om zo te laten zien waarom vader of moeder niet zo kunnen als die van hun vriendjes. Daarnaast financieren ze onderzoeken e.d. Het MS-fonds ontvangt geen subsidies en moet zich zelf dus bedruipen en dat doen zij o.a. door het houden van collectes (ieder jaar in de 3e week van november).

Ik ben in 2007 als coördinator begonnen met het regelen van de collecte in onze gemeente en ben zelf ook collectant op mijn scootmobiel (zie foto). Ik had dit van Oosteinde tot aan Warffum opgestart, maar helaas kon ik het vanaf 2012 niet meer allemaal doen en heb ik voor Roodeschool, Usquert en Uithuizen iemand anders bereid gevonden om te regelen, dus heb nu alleen nog Uithuizermeeden.

Ik ben heel blij met cafetaria Coralie, want daar kan ik ook eens naar toe om buiten de deur te eten omdat hun zaak toegankelijk is voor een rolstoel en daarbij ook nog eens een invalidentoilet heeft. Want ook de stoelgang is vaak ontregeld bij een MS-patiënt en dan blijf je maar liever thuis als er geen voorzieningen zijn.

 

Tags:

Facebook Comments:

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

    Translate from:

    Translate to:

Slideshow

Contact

logo cafetaria coralie

Uithuizermeeden:
Hoofdstraat 101
9982 AC Uithuizermeeden
Telefoon: 0595-852132
KVK nr: 65993292

Website:
www.cafetaria-coralie.nl
www.cafetaria-coralie.com
E-mail: cor@cafetaria-coralie.nl